Liukulakanat

Tilaa Sairexin hoivatyötä helpottavat ja potilasmukavuutta lisäävät liukulakanat. Kotimaisesti tuotetut lakanat löytyvät verkkokaupastamme!

Liukulakana 110x200 cm (CE-merkitty)

Liukulakana 110x200 cm (CE-merkitty)

Liukulakana helpottamaan potilaan omatoimista asennon vaihtoa vuoteessa.  Materiaali puuvilla-p..

33.00€ Veroton hinta: 26.61€

Liukulakana 75x200 cm (CE-merkitty)

Liukulakana 75x200 cm (CE-merkitty)

Liukulakana helpottamaan potilaan omatoimista asennon vaihtoa vuoteessa. Materiaali puuvilla-polyest..

23.00€ Veroton hinta: 18.55€

Näytetään 1 - 2 (Yhteensä 2. Sivuja 1.)

Liukulakanat 

Hoitotyön tärkeitä osa-alueita ovat potilasmukavuus ja hoitajien työergonomia. Liukulakanalla näihin kumpaankin voidaan saada helpotusta. Liukulakanan käyttö on välttämätöntä etenkin paljon apua vaativien ja passiivisten potilaiden kanssa, mutta niiden tuomat hyödyt vaikuttavat suuresti myös aktiivisempien potilaiden hyvinvointiin ja varsinkin hoitajien työhön. 

Liukulakanan käyttö helpottaa omatoimista asennonvaihtoa ja se taas vähentää ulkopuolisen avun tarvetta. Oikeilla käyttötavoilla lakanoiden hyödyt voidaan maksimoida niin hoivakodeissa kuin kotihoidossa. Ne ovat todistetusti tehostaneet hoitotyötä ja vähentäneet hoitotyön kuormitustekijöitä. 

Mikä on liukulakana?

Liukulakanaksi kutsutaan lyhyttä tai kokopitkää erityisvalmisteista lakanaa, joka pedataan potilaan alle sänkyyn. Niiden liukuvan pinnan tarkoitus on helpottaa vuoteessa makaavan potilaan liikkumista omatoimisesti tai avustettuna, jos kyseessä on täysin liikuntakyvytön potilas. Omatoiminen potilas voi kohentaa asentoaan aina halutessaan liu`uttamalla itseään lakanan päällä, mikä taas tekee olosta mukavamman ympäri vuorokauden.

Liukulakanat vähentävät ennen kaikkea sängyssä maatessa muodostuvaa hankausta ja kitkaa, mikä ennaltaehkäisee painehaavojen syntymistä. Koska potilas pystyy liikkumaan helpommin sängyssä, hän tarvitsee vähemmän ulkopuolista apua. Hoitajan ei tarvitse säännöllisesti parantaa potilaan asentoa tai siirtää häntä, mikä vapauttaa hoitajan muuhun hoivatyöhön. Erityisesti yön aikana liukulakanan käyttö on kokemusten mukaan parantanut myös potilaan yöunta. 

Liukulakanan käyttö 

Liukulakana pedataan aina suoraan potilaan vartalon alle siten, että vähintäänkin hartiat ja takapuolen alaosat ovat sen päällä. Ne ovat kehon merkittävimmät kitka-alueet. Oikein pedattu liukulakana ja oikeiden käyttötapojen avulla sen hyödyt tulevat esille parhaiten. 

Tällöin hoitaja pystyy työskentelemään normaalia pienemmillä liikkeillä ja lähellä sänkyä ilman suurta ponnistelua. Näin vähennetään hoitohenkilöstön liikeniveliin kohdistuvia vauriota ja rasitusvammoja. Vähentynyt hoidontarve merkitsee myös kustannustehokkaampaa työskentelyä, jonka johdosta liukulakanan hinta on hyvin pian maksanut itsensä takaisin. 

Tilaa Sairexin laadukkaat liukulakanat hoitotyön tueksi

Sairexin tasokkaat liukulakanat on valmistettu kestävästä puuvillapolyesteristä, jonka johdosta ne kestävät käytössä pitkään ja ne voidaan pestä konepesussa. Lisäksi niissä on kummassakin EU:n tuotteelle asettamien vaatimusten noudattamisesta kertova CE-merkintä. Niitä on saatavilla kahdessa eri koossa: 110x200 cm ja 75x200 cm. Tilaa tarpeeseesi sopivat liukulakanat kätevästi nettikaupastamme.