Siirtopatjat

Kestävät ja helppokäyttöiset siirtopatjat ja nostolakanat. Tutustu muihin hoiva- ja potilassiirtotuotteisiimme ja tilaa niitä helposti verkkokaupastamme.

Siirtopatja

Siirtopatja

Helppoon ja turvalliseen siirtoon kehitetty Sairex-siirtopatja toimii kuulalaakerin tavoin potilaan ..

371.50€ Veroton hinta: 299.60€

Näytetään 1 - 1 (Yhteensä 1. Sivuja 1.)

Siirtopatja, nostolakana ja muut tuotteet potilaan siirtoon 

Vuodepotilaan siirtäminen tasolta toiseen on voimaa ja tarkkuutta vaativa tilanne, mutta samalla se on tärkeä osa lähes päivittäistä hoitotyötä. Yhtä lailla potilaan itsenäiseen liikkumiseen halutaan kannustaa päivittäin, koska sen uskotaan ylläpitävän potilaan liikuntakykyä. 

Eri apuvälineet ja -tuotteet ovat kuitenkin onnistuneet helpottamaan siirtoa, potilaan liikkumista ja avustamaan hoitotyötä tekevää. Tätä tarkoitusta varten on kehitetty monenlaisia potilaan siirtotuotteita, joista tunnetuimmat ovat siirtopatja, liuku- ja nostolakanat, nostovyöt ja tuet. 

Niiden perimmäinen tarkoitus on vähentää tai lisätä kitkaa ja tukea vuodepotilasta siirtojen aikana tai hänen maatessaan vuoteessa. Osa tuotteista on suunniteltu parantamaan hoitajan työergonomiaa. Sairexin korkealaatuiset ja CE-merkityt tuotteet ovat tilattavissa kätevästi verkkokaupasta. 

Siirtopatjat, liukulakanat, nostolakanat ja kohottautumishihna

Vuodepotilaan siirtoa ja itsenäistä liikkumista tukevia tuotteita on useita. Niistä yleisimmät ovat seuraavat: 

  • Liukulakana on potilaan vuoteeseen pedattava, kitkaa vähentävä erikoislakana, jonka tärkein tehtävä on helpottaa potilaan omatoimista liikkumista ja asennon vaihtamista sängyssä. 
  • Nostolakanaa käytetään potilaan siirtämiseen esimerkiksi paareille. Sen reunoissa on yleensä käsiaukot tukevaa otetta varten. 
  • Siirtopatja toimii kuulalaakerin tavoin potilaan alla. Se asennetaan potilaan alle ennen siirtoa ja potilasta liu´utetaan sen päällä tasolta toiselle, esimerkiksi vuoteesta toiseen. Tällä tavoin tehty hallittu siirtoliike vaatii huomattavasti vähemmän voimaa.
  • Evakuointilakana on tarkoitettu potilassiirtoihin pelastustilanteissa. Se pedataan aina valmiiksi potilaan sänkyyn. Lakanan lukkokiinnitys on suunniteltu helposti ja nopeasti käytettäväksi hätätilanteessa.
  • Kohottautumishihna (elämänlanka) – sängyn päätyyn asennettavaan hihnaan tukeutumalla potilas voi itsenäisesti kohottautua sängyssä ja parantaa asentoaan tai nousta istumaan.

Muut potilaan siirtotuotteet

Sairexin siirtotuotteiden joukkoon kuuluvat myös hoitajan otetta vahvistamaan tuotetut erikoistuotteet.

Niitä ovat muun muassa:

  • Nostovyö – lantiolle asettavassa vyössä on muovitetusta kankaasta ja tikatusta huovasta tehty haaraosa eli tukihihna. Siirtovyö avustaa hoitajaa potilaan turvallisessa ja ergonomisessa siirtämisessä.
  • Talutusvyö – joko potilaalle tai hoitajalle puettava tarrakiinnikkeinen kävelyvyö auttaa liikkumisessa ja siirroissa. Vyössä on useita lenkkejä, joista kiinni pitämällä hoitaja voi auttaa potilasta turvallisesti ja ergonomisesti liikkumisen aikana.